Header AD

Ads

VPN ve Proxy: Fark Nedir?

Bir İnternet kullanıcısı olarak, bu hizmetlere rastlayabilir veya her birinin avantajlarını bile öğrenebilirsiniz. Bir VPN ile bir proxy arasındaki farkı anlamak çok önemlidir, böylece gereksinimlerinize uygun bir hizmet seçebilirsiniz. Hangi hizmetin sizin için en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olacak ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Proxy nedir?

Yalnızca torrent açmak için ücretsiz VPN kullananlar için bir proxy sunucusu, diğer sunuculardaki kaynakları arayan müşterilerden gelen talepler için aracı olarak çalışan sunucudur. Kısaltmak için, hedef cihaz ile kullanıcının bir servis talep ettiği başka bir sunucu arasındaki iletişime aracılık eden bir bilgisayara kurulmuş bir yazılımdır.
Proxy, güvenlik duvarı ile aynı PC'de veya istekleri güvenlik duvarı üzerinden yönlendiren ayrı bir sunucuda çalışabilir. Basit bir deyişle, bir proxy tarayıcıdaki etkinliğinizi yönlendiren bir sistem olarak düşünülebilir. Genellikle, bir ev bilgisayarından bir web sitesi açtığınızda, sağlayıcı sizi bu platforma bağlayarak bu siteye erişim talebini işler.
Yukarıda belirtilenler göz önüne alındığında, proxy'nin faydalı olabileceği olası durumları tahmin edebiliriz:

  • Güvenlik duvarı kısıtlamalarını aşmak için;
  • Belirli siteleri özel ve güvenli bir şekilde kullanmanız gerektiğinde , konumunuzun ve IP adresinizin açıklanmadığından emin olun;
  • Belirli web sitelerine erişimin kısıtlı olduğu ülkelere seyahat ederken;
  • Gerekirse başka bir ülkedenmiş gibi çeşitli siteler açın.

VPN nedir?

VPN, halka açık bir ağdaki özel bir ağın genişletilmesidir; bu, kullanıcıların aygıtları doğrudan özel bir ağa bağlıymış gibi ortak ağlar üzerinden veri gönderip almalarını sağlar.
Sanal bir özel ağın çalışması küresel bir ağ üzerinden gerçekleştirilir; bu, bir LAN ağında olduğu gibi fiziksel bir yere sahip olması gerekmediği anlamına gelir. VPN'i sanal ve özel kılan şey, üzerinde tutulan verileri sınıflandırmanıza izin veren şifreleme ve diğer güvenlik önlemlerinin kullanılmasıdır.
Bir VPN genellikle siz ve ISS'niz arasında bir aracı olarak hareket eder. İnternet trafiğiniz, IP’nizi sitelerden gizleyen ve ayrıca cihazdan World Wide Web’e iletilen tüm verileri şifreleyen ve bunun tersi bir uzak sunucu üzerinden yönlendirilir. Dolayısıyla, VPN ve Proxy arasındaki temel fark, Internet'teki tüm verilerinizi koruyan şifrelemedir.
VPN ve Proxy Arasındaki Fark Nedir?
Her ne kadar bu hizmetlerin amacı aynı görünse de, biraz farklı çalışırlar.
Hem VPN hem de proxy sunucusu, gerçek IP adresinizi ve konumunuzu bu sitelere açıklamadan Internet üzerindeki herhangi bir kaynağa erişmenize izin verir En büyük fark güvenlik seviyesidir. Her iki hizmet de IP adresinizi ve kişisel verilerinizi gizler, ancak yalnızca VPN şifrelemeyle korur.
VPN ve Proxy: Fark Nedir? VPN ve Proxy: Fark Nedir? Reviewed by Anonim.TR on 06:00 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

Ads