Header AD

Ads

En İyi 10 Bilgisayar Virüsü Belirtileri - Kontrol Listesi

En İyi 10 Bilgisayar Virüsü Belirtileri - Kontrol Listesi

Bilgisayar virüsü belirtileri taştan değil, hareketli bir hedeftir. Tıpkı insan viral koşullarında olduğu gibi, nesiller boyunca gelişirler - ki bu bilgisayar teknolojisi açısından haftalar hatta günler anlamına gelebilir. Bazı belirtiler ille de bir enfeksiyon anlamına gelmeyebilir - örneğin, hapşırıyorsanız, grip olmanız gerekmez, sadece bir alerji olabilir - bu da farklı nedenler ve farklı tedavi yöntemleri anlamına gelir. Bilgisayarlarda olduğu gibi - sisteminiz normalden daha yavaş görünüyorsa, virüsün bir belirtisi olabilir, ancak aynı zamanda “programın aşırı yüklenmesi” nin de belirtisi olabilir - aynı anda çalışan çok fazla programınız olduğunda bilgisayar sisteminin performansı.


Bunu akılda tutarak, sizi bilgisayar sisteminizdeki potansiyel virüse, hatta burada özel bir düzende bulunmayan bilgisayar ağınıza bile uyaran en yaygın belirtilerden bazılarını gözden geçirelim.

1. Donanım Sorunları - Hayatta!

CD-ROM tepsisinin ani sesleri tamamen açılıyorsa, kendisinin size heebie jeebies verecek olması durumunda, sizi suçlamıyorum! Donanımınız - bilgisayarınız, yazıcınız vb. - tek başına hareket etmeye başlarsa, klavye veya fare ile herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan, muhtemelen bilgisayar sisteminizde virüs vardır. Bilgisayarda çalışırken, özellikle programları kullanarak bazı işlemler yapıyorsanız, sabit sürücünüzün bazı sesler çıkarması bekleniyor.
Herhangi bir şey yapmıyorsanız ve bilgisayarınız fazladan çaba gösteriyor gibi görünüyor ve 8. boyutla tamamen kendi kendine iletişim kuruyor gibi görünüyorsa,  acil bir virüsten koruma taraması yapın .

2. Cevap Yok - Evde Herkes Var mı?

Hepimiz oradaydık: Çalışmaktan sonra BAM - hiçbir şey olmuyor! Farenizi hareket ettiremezsiniz, klavyesi zil yapar, panik moduna geçersiniz “ah, son 2 saattir yazdığım belgeyi sakladım mı?”…. (Şimdi, “umutsuz ev kadınları anlatıcı seslendiricisi:“ Evet. Hepimiz daha önce bir bilgisayar için donmuş buzdağını içtik ”sesinde). Tek başına kilitlenme illa ki bir virüsünüz olduğu anlamına gelmeyebilir - aynı zamanda bir temizlik için çaresiz bir ihtiyaç belirtisi de olabilir (başka bir makalede ele geçireceğiz) - ancak başka belirtiler dizisinde kendini gösterirse, bir virüs arayın.

3. Yavaş Performans - Hala Var mı?

Belirli işlemlerin normalden çok daha uzun sürdüğünü fark ederseniz, endişelenmelisiniz. Önceki paragraflarda olduğu gibi - yavaş performans hakkında karar verirken belirli dosya ve programların özelliklerini hesaba katmalısınız: bir PDF belgesinin açılması çok daha uzun zaman alabilir, çünkü çok daha büyük bir boyuttadır ve bilgisayar virüsünün göstergesi. Ancak, bazı virüslerin dosyalarınızı çoğaltabileceğini ve çoğaltabileceğini ve disk alanını aşırı kalabalıklaştırarak disk kullanımını aşırı yükleyebileceğini unutmayın. Başka bir örnekte, belgeler klasörlerinize göz atarken ve bir klasörden diğerine göz atmanın daha uzun sürdüğünü veya aynı programı açmanın daha fazla zaman alması gerektiğini fark ettiğinizde, diğer bilgisayar virüsü belirtileri.

4. Yavaş Başlatma - Kolay değil.

Bir bilgisayar virüsünün bir diğer önemli belirtisi de yavaş başlangıçtır. Arzulu düşünceyle karıştırmayın. Bir kolektif olarak, sabırsız varlıklarız. Hiç bir asansör düğmesine basıp, “En yavaş asansör olmalı” diye kendinize mırıldanırken hiç yakalandınız mı? Benim açımdan kesinlikle! Başlangıç ​​işlemini düşünürken - fiili başlangıç ​​zamanına göre tipik (ancak bunun yavaş hissedebilirsiniz) olduğunu düşünün. Normalden daha yavaş gözüküyor mu? Orada oturup sadece gözüküyor mu, göz kırpma veya gıcırtı bile oluşmuyor mu?
Çok uzun sürerse, o zaman bilgisayarınızda viral bir enfeksiyon belirtisi olabilir.

5. Çarpma - Çarpma ve Yanma, Bebek!

Bilgisayarınız kendiliğinden çöktüğünde, dikkatli olun. Bilgisayar yeniden başlatıldıktan sonra normal şekilde çalışmadığını fark edebilirsiniz. Sık sık kendini yeniden başlatırsa, birkaç dakikada bir - bir virüse dikkat edin. Bu belirti tek başına sisteminizin virüslü olduğunu gösterebilir. Bilgisayarınız kilitlenmişse, en iyi davranış şekli - Yeniden canlandırmayın ve  BT destek şirketinizi arayın .

6. Eksik dosyalar - Rüzgar Gibi Geçti…

Bilgisayarınızdaki uygulamaların düzgün çalışmadığını fark ettiğinizde, dosyalarınızın bazılarının eksik olduğunu da fark edebilirsiniz. Bu, farklı dosya türlerini içerir. Bazıları, sürücünüze kaydettiğiniz görüntüler veya belgeler gibi oluşturduğunuz dosyalar olabilir. Onları aradığınızı, gerçekten aradığınızı ve hiçbir yerde bulamadığını görünce fiziksel olarak fark edebilirsiniz. Bilgisayar virüsünün bir sonucu olarak, bilgisayarınızda sistem dosyaları da eksik olabilir. Bir kullanıcı olarak, ne olduklarını bilemeyebilir ve bittiklerini farketmeyebilirsiniz, ancak belirli uygulamaları (tarayıcı, e-posta istemcisi, doküman düzenleyici vb.) Kullanmaya çalışıyorsanız, bazen bu uygulamalar düzgün çalışmayı reddeder ve “kritik dosyanın eksik olduğu” (genellikle MIA olan dosyanın adıyla birlikte) - sizi bazı dosyaların kaybolması konusunda uyaran bir uyarı verir.

7. Diskler veya Disk Sürücülerine Erişilemiyor - Porridgeimi Kim Yedi?

Ağ bağlantısını kaybediyorsanız - veya daha kötüsü henüz taktığınız USB sürücüsüne bağlanamıyorsa veya Bilgisayarım'a gidip normal X sayısı yerine yalnızca bir sürücü görürseniz, başınız belada olabilir. Tüm sürücülere, bazı sürücülere bağlanamıyor veya CD-ROM'unuza erişemiyorsanız, bilgisayarınıza virüs bulaştığını gösteren belirtilerden biri olabilir.

8. Ekstra Dosyalar - Sandalyemde Kim Oturdu?

Bilgisayarınızda, özellikle başlangıçta çalışıyor gibi görünen ekstra açılır pencereleri ve fazladan programları görsel olarak fark edebilirsiniz. C: sürücünüzde tatil fotoğrafları klasörünüzün 200 kopyasını almadan disk alanınızın aniden dört katına çıktığını fark edebilirsiniz.

9. Yazıcı Sorunları - Bu Şey Açık mı?

Belgelerinizin doğru şekilde yazdırılmasını sağlayamıyorsanız veya hiç yazdıramıyorsanız, bir virüsle mücadele ediyor olabilirsiniz. İlk önce, yazıcınızın açılmamasını ekarte edin. Ardından, ağınıza bağlı olduğundan ve çevrimdışı olmadığından emin olun. Açıksa ve çevrimiçi olduğunda (ağınıza bağlı) ve hala yazıcınızla ilgili sorunlarınız varsa, bilgisayar sisteminizde virüs olabilir ve yalnızca sürücünüzü değil ağınızı da etkileyebilir.

10. Olağandışı hata mesajları - gördün mü?

Bu, anlamsız mesajları, daha önce görünmediği mesajları, istenmeyen reklam mesajlarını ve benzerlerini içerebilir. Virüsten korunma uyarısı mesajı olarak kendilerini gizleyen mesajlara özel dikkat gösterilmelidir. Risk altında olduğunuzu düşünmeniz için sizi kandırmak için tasarlanmışlardır ve bilgisayar sisteminizi korumak için harekete geçmeleri gerekir. Bazen virüs kendini sisteme bu şekilde sokar ve bazen sisteminizde olabilir ve bu şekilde ele geçirilir, sizi daha da savunmasız hale getirir ve bilgisayarınıza daha fazla zarar verir. Yine, şüpheniz olduğunda, profesyonel bilgisayar destek şirketini aramak en iyisidir . 
[tweetthis] Top 10 Bilgisayar Virüsü Belirtileri Kontrol Listesi: donanım sorunlarından olağandışı mesajlara kadar. #pcvirus #malware [/ tweetthis]

Sonuç olarak

Unutmayın, bilgisayarınız bilgisayar virüsünün belirtilerini gösterdiğinde, genellikle çok geç olur: Bilgisayarınıza veya tüm ağınıza verilen zararın geri dönüşü olmayacağını umabilirsiniz.
İşte bilgisayar sisteminizin virüslerden korunmasını sağlamak için yapabilecekleriniz:
  • Bir var meşru sisteminizde yüklü antivirüs programı.  
  • Unutmayın yenilemek zamanında antivirüs yazılımı - bu yenilenmezse, onun aktif değil.  
  • Her zaman en son virüs tanımlarıyla güncel olduğunuzdan emin olun - eğer güncel değilse, işe yaramaz.  
  • Virüsten koruma güncelleştirmelerinizin otomatik olarak çalıştığından emin olun - veya en azından, virüsten koruma programı güncelleştirmelerini sisteminizin en yeni virüslere karşı bir savunma hattı olduğundan emin olmak için olabildiğince sık yüklediğinizden emin olun. 
Virüsten koruma programları da dahil olmak üzere bilgisayar yazılımı, çeşitli şekil ve formlarda gelir ve boyut ve bütçe bakımından farklı gereksinimlere uyacak şekilde boyutlandırılır. Neye ihtiyaç duyduğunuzdan emin değilseniz veya ağ sisteminizin tehlikeye girdiğini düşünüyorsanız ve kuruluşunuzun bilgisayar virüsü sorunları konusunda yardıma ihtiyacı varsa , önce güvenilir BT destek danışmanınıza danışın . 
En İyi 10 Bilgisayar Virüsü Belirtileri - Kontrol Listesi En İyi 10 Bilgisayar Virüsü Belirtileri - Kontrol Listesi Reviewed by Anonim.TR on 21:38 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

Ads