Header AD

Ads

MusallaT.exe virusu nedir | MusallaT Virusu Nasıl Kaldırılır?

MusallaT Virusu Nedir ;

Bu virüs Türk Sanal korsanları tarafından geliştirilen ve genelde internet cafeler de flaş bellekler sayesinde bulaşan işletim sistemlerin sistem dosyalarına zarar veren bir nevi Usb Bellek virüsu de denebilir.

Bu Virus Dosya uzantılar ;

%AppData%\Declare.ini
%AppData%\MusaLLaT.exe


Bu Dosya Nasıl Silinir ;

İlk Önce Win + R tuşları ile birlikte Çalıştır Penceresini açıyoruz . Daha sonra açılan bu pencereye Regedit.exe yazarak Registry Kayıtlarını yani kayıt defterini açıyoruz.
Açılan Regitry kayıt defterinde iken Ctrl + F tuşlarına basarak arama penceresini açıyoruz.arama penceresine musallat.exe yazıyoruz.
Arama Sonuçlarında Gelen tüm Musallat.exe Dosyalarını siliyoruz.

Daha Sonra Tekrar masaüstünde Win + R tuşlarına basarak çalıştır penceremize msconfigyazarak Sistem yapılandırması pencerisini açıyoruz burda Başlatma Sekmesinde Musallat ile ilgili dosyalar görünüyorsa bunların önündeki işareti kaldırıyoruz.

Sonraki adımlarda ise Gizli Dosyları Görünür hale getiriyoruz. Gizli Dosyaları Görüntüleme nasıl yaılır Buradan
Daha sonraki adımda ise Dosya ve klasör arama kısmına .exe yazarak  önümüze gelen 0 byte olan exe dosyalarını bulup silmek olacaktır.
sıralanan dosyaları kilobyte göre sıralarsanız daha çabuk gelir bunları seçip silmek olacaktır.

Bu şekilde çözüme ulaşılmıştır.  Eğer ki bu şekilde başarılı olamaz iseniz Combofix yazılımı indirip taratmak olacaktır. bu virüs bilgisayar ücretsiz yazılımlar aracılığı ile bulaştığını ve bu tür programları yüklerken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
MusallaT.exe virusu nedir | MusallaT Virusu Nasıl Kaldırılır? MusallaT.exe virusu nedir | MusallaT Virusu Nasıl Kaldırılır? Reviewed by Anonim.TR on 20:32 Rating: 5

Hiç yorum yok

Post AD

Ads